Sfatul medicului
55 accesări 11 Septembrie 2021 0 comentarii

Deodorantele trebuie alese în funcție de nevoile fiecăruia

Aproape toți oamenii folosesc deodorant, și asta mai ales dimineața, înainte de a pleca la serviciu. Acesta este aplicat pentru a preveni mirosul neplăcut, cauzat de transpirație. Practic, va împiedica transpirația excesivă, prin blocarea glandelor sudoripare. Potrivit dr. Denisa Grecu, sunt metode care contribuie la creșterea eficienței deodorantului. În primul rând, încercați să aplicați deodorantul după duș, pentru că, în acest fel este mai eficient, dacă este utilizat pe pielea curată, așa că folosiți-l imediat după duș.

Aplicați-l de câte ori simțiți că este cazul. Se știe că efectul deodorantului nu durează întreaga zi, așa că indicat ar fi să vă reîmprospătați de fiecare dată când simțiți nevoia. Important este ca înainte de a-l aplica să curățați zona transpirată. Apoi, deodorantul trebuie ales în funcție de nevoile voastre. Ca urmare, pentru pielea sensibilă, trebuie să aveți grijă să folosiți un deodorant fără chimicale, iar dacă transpirați abundent, să optați pentru un antiperspirant. De fapt, deodorantul este util atunci când vreți să mascați doar mirosul. El nu rezolvă problema transpirației pentru care este mai potrivit un antiperspirant. Atenție, însă! Alegeți corect mirosul deodorantului! Dacă amestecați mirosurile între ele, cu siguranță rezultatul nu va fi unul deloc plăcut. Așadar, încercați să folosiți gel de duș sau parfum cu arome asemănătoare deodorantului vostru preferat. Rețineți un lucru! Aplicarea antiperspirantului seara înainte de culcare îi dă acestuia o șansă de a-și face eficient treaba. Chiar dacă atunci nu veți mai transpira atât de mult, el vă va închide porii care produc transpirația aducându-vă un avantaj în această luptă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.