Pediatrie
4613 accesări 19 Iunie 2018 0 comentarii

Dermatita atopică apare cel mai des la copii

Dermatita atopică este o afecţiune care se manifestă prin apariţia pe piele a unor zone iritate, de culoare roşie, cu senzaţie puternică de mâncărime. Specialiştii spun că afecţiunea este foarte des

întâlnită în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între două luni şi cinci ani. Totodată, sunt şanse mari ca un copil să moştenească dermatita atopică dacă în familie sunt cazuri de alergii, astm şi nu numai.

De precizat că simptomele de dermatită atopică pot apărea în orice perioadă a anului.

Boala se manifestă prin piele uscată, roşiatică, pe obraji şi care se

întinde până spre bărbie. Apoi, apare un inel roşu în jurul gurii sau blistere aproape de buze (acestea pot fi fie cu crustă, fie apoase), dar şi iritaţii în creştetul capului, pe braţe sau în orice altă zonă unde pacientul poate ajunge să se scarpine.

Trebuie menţionat, de asemenea, că persoana afectată este foarte nervoasă şi are un somn agitat.

La copiii între doi şi 18 ani, dermatita atopică se manifestă prin iritaţie care începe în zona cefei şi se întinde până la încheietura mâinii, genunchi, coate, glezne. În acelaşi timp, pe corp poate fi observată o iritaţie cu aspect solzos de culoare albă sau maronie, o iritaţie cu blistere, iar pielea pare dură, aspră şi groasă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.