Sfatul medicului
133 accesări 26 Mai 2019 0 comentarii

Deshidratarea duce la dureri de cap

Există mai multe tipuri de dureri de cap pe care 9 din 10 adulți le experimentează de-a lungul vieții. Unele dintre acestea, precum cele ce apar pe fondul deshidratării, pot fi ușor tratate şi, mai mult, preîntâmpinate, conform medlife.ro.

Cel mai adesea, durerile de cap se declanșează pe fondul deshidratării şi pot fi ușoare sau severe, de tipul migrenelor. Acestea apar atunci când organismul pierde, prin intermediul urinei şi transpirației, fluidele esențiale pentru a funcționa corespunzător. De cele mai multe ori cantitatea de lichid pierdută poate fi ușor echilibrată prin consumul de alimente bogate în apă. Cu toate acestea, se întâmplă frecvent ca organismul să piardă cantități însemnate de fluide mult mai repede decât își poate extrage necesarul de apă prin intermediul alimentației. În astfel de momente corpul devine deshidratat şi, printre complicațiile pe care deshidratarea le declanșează la nivelul întregului organism, apar şi durerile de cap.

Când apare deshidratarea, creierul se contractă temporar din cauza pierderii de lichide, iar acest proces declanșează migrenele specifice lipsei de apă. Durerile de cap pe fondul deshidratării pot ajunge la o intensitate destul de mare şi se pot manifesta în zona frunții, cefei sau în zonele laterale. Spre deosebire de durerile de cap sinusale, cele ce apar pe fondul deshidratării nu implică dureri în zona facială, dar pot fi însoțite de tensiuni în zona gâtului şi a cefei.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.