21 Februarie 2022
940 accesări
0 comentarii

Ştiaţi că a fi bine hidratat ajută la combaterea durerilor de cap? Pe parcursul zilei, ardeţi multă energie şi, dacă mâncaţi prost şi nu consumaţi suficiente lichide, organismul suferă o decompensare. Prin urmare, de multe ori, ajungeţi acasă cu durere de cap.

Specialiştii susţin că deshidratarea este adesea asociată cu un consum redus de lichide în timpul exerciţiilor fizice, provocând oboseală şi chiar leşin. Totuşi, anxietatea sau stresul la locul de muncă, precum şi unele boli pot avea aceleaşi rezultate. Simptomele deshidratării sunt următoarele: piele uscată, fără elasticitate, urină închisă la culoare, gura uscată, senzaţie de furnicături la nivelul picioarelor sau crampe musculare, dificultăţi de concentrare, ameţeli şi dureri de cap.

Pentru a combate această stare aveţi nevoie de o băutură hidratantă cu portocale şi scorţişoară. Ingrediente: sucul a două portocale şi cojile lor, un pahar cu apă, un baton de scorţişoară, 20 grame de miere, cuburi de gheaţă. Portocala oferă apă, vitamina C şi carotenoizi ce se transformă în provitamina A. Apoi, scorţişoara, aşa cum a fost dovedit de diferite studii, adaugă un efect antiinflamator. Acelaşi lucru este valabil şi pentru miere, care prezintă proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante. Stoarceţi sucul celor două portocale. În continuare, fierbeţi apa şi adăugaţi cojile de portocală şi batonul de scorţişoară. Fierbeţi totul 20 de minute. Stingeţi focul şi aşteptaţi aproximativ zece minute. După aceea, scoateţi cojile de portocală şi batonul de scorţişoară şi adăugaţi sucul celor două portocale şi mierea. Serviţi băutura cu câteva cuburi de gheaţă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU