Boli şi afecţiuni
1161 accesări 20 Iulie 2016 0 comentarii

Dezechilibrul care poate fi fatal pentru bărbaţi

Hormonii feminini şi masculini se găsesc, în cantităţi diferite, şi la femei şi la bărbaţi. Când nivelul de hormoni feminini, din corpul bărbatului, este mai mare decât normalul, atunci apar modificări de natură medicală. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul în care, la femei, hormonii masculini sunt secretaţi în exces. Acest dezechilibru poate fi fatal pentru organism, deoarece, de multe ori, lucrurile evoluează spre apariţia cancerului.
„Într-adevăr, şi bărbaţii pot suferi modificări mamare, legate de hormonii de tip feminin, estrogeni. Bărbatul are şi el hormoni feminini, iar femeia, hormoni masculini, însă diferă foarte mult cantitativ. În condiţii de boală, în organismul bărbatului se pot produce hormoni feminini în exces. Este vorba de tumorile glandelor suprarenale sau, mai rar, tumori ale testiculelor. Aceşti hormoni estrogeni produc perturbări în organism, deoarece determină proliferări celulare, care fac ca lucrurile să evolueze şi în sensul malignizării”, a declarat dr. Eduard Circo, specialist endocrinolog.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.