Remedii naturiste
250 accesări 17 Septembrie 2018 0 comentarii

Dieta bogată în carbohidraţi, asociată cu tumorile la prostată

O dietă bogată în carbohidraţi rafinaţi, cum ar fi orezul sau pâinea albă, a fost asociată cu o dezvoltare a tumorilor canceroase la prostată. Cercetătorii de la un centru de sănătate din Toronto au investigat dacă nivelul ridicat de insulină din cauza unui consum exagerat de carbohidraţi rafinaţi poate stimula o dezvoltare mai rapidă a celulelor canceroase prostatice la şoareci. Rezultatele au arătat că şoarecii care au avut o alimentaţie cu un conţinut ridicat de carbohidraţi au câştigat în greutate, au prezentat un nivel ridicat de insulină şi o dezvoltare mai accelerată a tumorilor canceroase, în comparaţie cu şoarecii care au avut o dietă săracă în carbohidraţi.

„Cercetările noastre constituie un suport pentru ideea potrivit căreia dietele asociate cu o reducere a nivelului de insulină pot avea efecte benefice în cazul pacienţilor cu cancer de prostată”, susţin experţii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.