Stil de viaţă
94 accesări 03 Septembrie 2021 0 comentarii

Dietele stricte ale femeilor pot duce la infertilitate

Majoritatea femeilor își doresc să fie suple și în unele cazuri apelează la diete stricte, cu riscul de a-și pune sănătatea în pericol. Înainte de toate, trebuie să știți că, în cazul acestor cure de slăbire, organismul nu primește suficienți nutrienți, cauzând uneori probleme de fertilitate.

Statistic, șase din zece cupluri au probleme de fertilitate, iar trei cupluri din zece nu pot avea urmași fără ajutorul medicilor. Se consideră că un cuplu are probleme de fertilitate atunci când nu a reușit să conceapă un copil vreme de doi ani, timp în care niciunul nu a folosit metode de contracepție.

Printre primele semne care anunță astfel de probleme sunt menstruațiile neregulate. În cazul în care vă aflați în această situație, trebuie să faceți un control la ginecolog pentru a afla care este adevărata problemă. În mod normal, spun medicii, ciclul normal trebuie să dureze între trei și șapte zile. Dacă perioada de ciclu se întinde pe mai mult de șapte zile și aveți crampe intense, înseamnă că există probleme.

Sângerările abundente, perioadele lungi de sângerare și crampele aproape insuportabile sunt, și ele, semne de infertilitate. În timpul menstruațiilor abundente se pierde o cantitate de importantă de fier din organism, iar o deficiență mică a acestui oligoelement în organismul femeii duce la o infertilitate temporară.

Specialiștii afirmă că dacă o femeie se supune unor cure de slăbire stricte și pierde brusc în greutate, organismul întârzie sau chiar împiedică ovulația. Pe de altă parte, dacă regimul alimentar al unei persoane este sărac în vitamine și minerale, persoana respectivă poate întâmpina probleme în conceperea bebelușului sau șansele conceperii sunt destul de reduse.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.