Sfatul medicului
56 accesări 22 Noiembrie 2021 0 comentarii

Din ce cauză apar petele negre pe limbă

Câteodată, deși destul de rar, oamenilor li se întâmplă să le apară niște pete negre pe limbă. Acestea, susține dr. Lucia Moldoveanu, pot apărea din mai multe cauze. Cu toate acestea, nu trebuie să vă panicați, pentru că, de cele mai multe ori, aceasta nu este o problemă gravă. Cei mai probabili vinovați sunt atât țigările pe care le pufăiți zilnic, cât și igiena orală necorespunzătoare. În primul rând, localizarea și aspectul petelor negre de pe limbă variază. De asemenea, ele pot apărea și pe spatele limbii sau în alte zone și pot chiar arăta păroase. De cele mai multe ori sunt temporare, iar durata afecțiunii depinde de cauza care a generat apariția acesteia.

În condiții normale, limba este roșie și acoperită cu mici denivelări numite papilele. Totuși, există câteva cazuri în care papilele își pierd culoarea vie, căpătând astfel aspectul de pete negre. În acest caz, limba devine închisă la culoare și capătă un aspect păros. Acest lucru se întâmplă deoarece celulele moarte ale pielii nu se exfoliază așa cum ar trebui. Ca urmare, acestea se acumulează și duc la umflarea papilelor gustative. Înainte de toate, trebuie precizat că papilele sunt responsabile de capturarea bacteriilor, a resturilor alimentare, a urmelor de tutun, iar toate aceste substanțe murdăresc limba.

Pe de altă parte, limba neagră păroasă poate fi provocată de consumul de cafea sau ceai negru în exces. De regulă, afecțiunea se manifestă între 20 și 30 de ani, deși poate apărea și la copii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.