Ştiri medicale
215 accesări 09 Septembrie 2019 0 comentarii

Dispozitiv medical modern pentru copiii cu cancer

O șansă în plus oferită prichindeilor diagnosticați cu neoplazii, vine de la un dispozitiv modern intrat, săptămâna trecută, în dotarea Centrului Medical „Focus”, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța. Este vorba despre un dispozitiv medical care ajută la diagnosticul diferențiat al bolilor inflamatorii și infecțioase, în cazul copiilor cu cancer. Cu ajutorul acestui aparat, medicul poate să fie sigur, în doar câteva minute, dacă este cazul sau nu de antibiotic.

„Un copil bombardat cu chimioterapie are nevoie de intervenții rapide și corecte, atunci când apar infecțiile sezoniere. Organismul lui reacționează diferit și nu poate lupta la fel de eficient cu boala. În plus, aceste teste simple ne ajută să reducem rezistența la antibiotice”, a afirmat dr. Adrian Apostol, medic pediatru specializare oncologie.

Dispozitivul medical a ajuns în dotarea spitalului prin implicarea Asociației „Dăruiește Aripi”, Lions Balkanica și Leo Gaudium.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.