23 Decembrie 2019
1304 accesări
0 comentarii

Ştiţi că dovlecelul vă poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale? Această legumă, extrem de bogată în potasiu, vitaminele C şi E, beta şi alfa-caroten, antioxidanţi vă protejează organismul împotriva cancerului de prostată. Pe lângă toate acestea, dovlecelul scade riscul apariţiei maladiilor cardiovasculare, deoarece previne formarea plăcilor de aterom şi creşte rezistenţa corpului împotriva răcelii şi gripei.

De asemenea, leguma conţine 0,35 miligrame de vitamina B3 şi vitamina A, care sunt prezente mai ales în coaja dovlecelului. La acestea se adaugă șapte miligrame de vitamina C /100 de grame. În același timp, alimentul are un conţinut caloric scăzut, astfel că la o sută de grame dovlecelul conţine 15 kilocalorii.

Specialiştii susţin că această legumă are capacitatea de a bloca radicalii liberii, fiind o sursă bogată de fibre, dar cantitatea şi calitatea substanţelor nutritive variază în funcţie de vârsta dovlecelului. Cei tineri conţin pectină, în timp ce dovlecelul matur conţine celuloză. De asemenea, alimentul este un veritabil pansament gastric, fiind indicat în gastrite, ulcere şi alte afecţiuni ale aparatului digestiv.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU