dr-elvira-craiu

dr-elvira-craiu
dr-elvira-craiu
Remedii naturiste
3109 accesări 27 Noiembrie 2011 3 comentarii

Dr. Elvira Craiu: „Remediile naturiste fac mai mult rău decât bine”

Sărăcia îi face pe mulţi bolnavi să-şi întoarcă privirea dinspre medicina alopată spre cea naturistă. Câteva minute într-o farmacie ne oferă şi explicaţia: pastilele indispensabile unui cardiac, de exemplu, costă câteva zeci de lei, în vreme ce o cutie de ceai, folosit „din cele mai vechi timpuri”, cum spune reclama, este vreo doi sau trei lei. Cardiologii nu neagă beneficiile remediilor naturiste, dar atrag atenţia că şi atitudinea bolnavilor, de a se baza exclusiv pe ele, este greşită.

Infarctul îi bagă în spital

„Toţi bolnavii trebuie să reţină nişte aspecte foarte importante: cu cât boala este depistată mai devreme şi tratată încă din primele etape de evoluţie, cu atât mai bine. Mai ales în cazul bolilor de inimă, pentru care trebuie urmat tratament toată viaţa. Foarte mulţi bolnavi se mulţumesc însă cu produsele medicinii naturiste, căreia i se face o reclamă foarte mare, în toate formele mass-media. Eu înţeleg că nu face rău, dar bolnavii întârzie să vină la consultaţii, iar în momentul în care se prezintă au deja complicaţii”, a subliniat dr. Elvira Craiu, medic-şef Secţia de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Specialistul a adăugat că a avut numeroşi pacienţi care, deşi se ştiau bolnavi de inimă, nu s-au prezentat chiar şi vreme de un deceniu la medicul de familie sau la cardiolog, bazându-se pe ierburile medicinale. În vreme, afecţiunea s-a agravat şi au ajuns la spital după un infarct miocardic (ce ar fi putut fi evitat, dacă era urmat tratamentul corespunzător) sau având nevoie de un by pass pentru a supravieţui.

„Şi eu beau ceai de mentă, dar merg şi la doctor!”

„Şi eu sunt de acord că aceste preparate ale medicinii naturiste fac bine omului. Şi eu beau un ceai de mentă, când am o tendinţă la diaree, şi eu beau muşeţel şi fac gargară când am o problemă la măsea, dar a doua zi merg la doctor. Căci dacă se persistă în acest tratament ineficient, se ajunge la complicaţii. Sfatul meu este să ia remedii naturiste, dar să meargă şi la medic, la control”, a adăugat medicul cardiolog. Altfel spus, infuzia din coada-şoricelului, ceaiurile din talpa găştii, mentă şi cimbrişor de câmp sau din flori de tei, de soc şi de păducel sunt bune, dar numai după ce în prealabil a fost consultat şi medicul cardiolog. De altfel, aceasta este şi sfatul medicului naturist, dar oamenii nu obişnuiesc să-l consulte nici pe acesta înainte de a se trata singuri cu plante medicinale.

Omega 3, doar la sfatul medicului Un alt aspect asupra căruia a atras atenţia dr. Craiu este „lejeritatea” cu care pacienţii ingerează suplimente nutritive ce conţin Omega 3 sau Omega 6, substanţe renumite pentru că duc la creşterea protecţiei inimii şi sistemului imunitar şi scad colesterolul. Potrivit medicului, bolnavii cumpără medicamentele, fără a consulta medicul în prealabil. „Există suplimente nutritive care conţin Omega 3 sau Omega 6, iar oamenii le cumpără, pentru că vor să le fie bine. Dar noi nu putem să ne pronunţăm dacă într-adevăr respectivele produse vor avea vreun efect, pentru că nu există studii efectuate. Pentru a fi recomandat, medicamentul trebuie să aibă studii, să avem încredere în el”, a adăugat medicul.

Taguri articol: breaking

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

3 comentarii

27 aprilie 2013 Anca

Interesanta optiune... oare dansa stie ca in ultimii 30 de ani nu s-au mai facut cercetari in domeniul medicinei alopate si a medicamentelor alopate ci s-au schimbat doar denumirile si modificarile genetice au evoluat foarte mult incat oamenii nu mai stiu in cine sa aiba incredere? Trist... in directia asta merge medicina alopata de azi...

17 martie 2012 vanesa

oare cu parintii dinsei a facut la fel?

17 martie 2012 vanesa

sunt total dezamagita de profesionalismul doamnei DR craiul . oare dumneaei a uitat ca a depus un juramint? in loc sa trateze pacienti , dinsa ai trimite acasa sa se pregateasaca de mormintare .

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.