Sănătate
337 accesări 08 Aprilie 2021 0 comentarii

DSP Constanţa organizează o nouă campanie de sănătate pentru populaţie

Începând de luna aceasta și până în data de 12 decembrie 2021, Ministerul Sănătății lansează o Campanie de informare, educare, comunicare, sub sloganul „Împreună pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă!”. Această campanie aduce în atenția decidenților și a populației necesitatea intervențiilor în toate politicile pentru diminuarea inechităților în materie de sănătate.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanţa, campania va fi implementată pe durata a opt luni și are ca scop creșterea gradului de conștientizare, promovare publică, implicare a factorilor de decizie guvernamentali și creare de parteneriate pentru a aborda inechitățile în materie de sănătate.

Campania are ca obiectiv principal creșterea nivelului de informare cu privire la starea de sănătate și percepția acesteia în rândul populației vulnerabile comparativ cu populația generală. În următoarele luni, se vor urmări comportamentele cu risc pentru sănătate în rândul populației vulnerabile, automedicația și consumul de antibiotice la populația vulnerabilă, starea de sănătate a copiilor în comunitățile vulnerabile etc.

Pe plan local, campania este implementată de către Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța, iar suportul metodologic este asigurat de către Institutul Național de Sănătate Publică.

„Problematica populației vulnerabile este extrem de complexă atât din punct de vedere, social, economic, educațional și al stării de sănătate. Lipsa locului de muncă, nivelul educației, venitul, locuința, accesul la apă de băut, hrană și energie electrică au un impact considerabil asupra sănătății, în timp ce factori precum utilizarea serviciilor medicale au adesea un impact mai mic”, au precizat specialiştii DSPJ.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.