Sfatul medicului
458 accesări 08 Martie 2021 0 comentarii

Durerile abdominale sunt provocate, cel mai des, de acumularea de gaze

În majoritatea cazurilor, durerile abdominale sunt cauzate de o acumulare a gazelor intestinale. Dacă, totuși, durerea persistă, poate fi simptomul unor afecțiuni mai serioase. De exemplu, durerea localizată în partea stângă a abdomenului poate fi un simptom pe care nu este indicat să îl ignorați. Durerea în partea stângă a abdomenului este unul dintre cele mai comune simptome cu care pacienții se prezintă la medic. Deși poate fi cauzată de o simplă acumulare de gaze, partea stângă este și locul în care se găsesc pancreasul, rinichiul stâng și ficatul, așa că nu e ceva de ignorat, precizează dozadesanatate.ro.

De asemenea, după acumularea de gaze, aceasta este cea mai comună cauză a durerii în partea stângă. Pancreatita se manifestă, de obicei, atât de intens încât veți avea nevoie de spitalizare imediată. În cazul pancreatitei, durerea este foarte puternică și este însoțită de febră, vărsături și palpitații.

Dacă după ce mâncați vă simțiți foarte plin și vă doare în partea stângă a abdomenului, iar durerea este puternică și însoțită și de celelalte simptome, ar trebui, iar, să mergeți la medic. Și în cazul în care aveți un blocaj al colonului sau al intestinului subțire, este o urgență medicală destul de serioasă. De ce apar aceste ocluzii intestinale? Specialiștii spun că acestea sunt niște blocaje care nu permit alimentelor și lichidelor să treacă, iar simptomele sunt foarte evidente.

Totodată, durerea de tip colicativ din cadrul ocluziei intestinale este exacerbată, având perioade de acalmie, însă care revine cu o intensitate și mai crescută.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.