Foto: Doc.ro

Foto: Doc.ro
Foto: Doc.ro
Sfatul medicului
155 accesări 22 Mai 2020 0 comentarii

Durerile de călcâi, cauzate în special de creşterea în greutate

Picioarele noastre sunt permanent puse în situaţii dificile, întrucât ele ne cară greutatea proprie, în echivalentul a cinci mişcări de rotaţie ale pământului şi totuşi noi le acordăm prea puţină atenţie, purtând foarte rar pantofii potriviţi. Conform studiilor podologice, cauza numărul unu a durerilor de călcâi este fascita plantară, care mai cauzează şi durere sub călcâi, în timpul primilor paşi de dimineaţă.

De asemenea, durerea poate dura întreaga zi şi se poate înrăutăţi dacă nu este tratată.

Potrivit doctorulpicioarelor.ro, fascita plantară este una dintre cele mai frecvente patologii ale piciorului şi este cauzată de creşterea în greutate, purtarea unor pantofi care nu susţin piciorul, durerile de picioare, creşterea intensităţii şi numărului exerciţiilor fizice, mersul pe suprafeţe dure, fără pantofi care să susţină piciorul. Alte patologii cu manifestare dureroasă acută includ: tendinita, bursita, artrita, fractura cauzată de presiune sau subţierea ţesutului gras. Pentru a preveni apariţia durerilor de picioare, specialiştii vă sfătuiesc să faceţi stretching înainte de a face exerciţii ori înainte de evenimentele sportive.

Un alt sfat se referă la faptul că este necesar să purtaţi încălţăminte care să vă susţină picioarele. Ca urmare, pantofii care nu vi se potrivesc perfect vă vor răni picioarele şi vor cauza durere. Totodată, persoanele care obişnuiesc să alerge sunt sfătuite să îşi înlocuiască pantofii sport la fiecare 200-300 de kilometri parcurşi. La final, dacă tot vă dor picioarele, aplicaţi gheaţă pe călcâi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.