05 Iunie 2020
761 accesări
0 comentarii

Fiecare kilometru parcurs pe jos înseamnă o forţă enormă pentru picioarele noastre. Deşi ele rezistă, în general, la încărcături serioase, o presiune prea mare le poate forţa dincolo de limite. Ca urmare, atunci când călcaţi apăsat pe suprafeţe dure, în timpul practicării sporturilor sau când purtaţi încălţăminte care irită ţesuturile moi, poate apărea durerea de călcâi. Aceasta este cea mai des întâlnită boală care afectează piciorul şi glezna.

Potrivit doctorortoped.ro, un călcâi dureros se vindecă, de regulă, de la sine, fără a fi necesară intervenţia chirurgicală, dacă se asigură repausul adecvat.

Cu toate acestea, multe persoane încearcă să ignore simptomele timpurii ale durerii de călcâi şi continuă să desfăşoare activităţile care au cauzat-o. În aceste condiţii, trebuie să ştiţi că, dacă veţi continua să vă sprijiniţi pe călcâiul dureros, afecţiunea se va agrava şi poate degenera într-o afecţiune cronică ce poate conduce la rândul sau la şi mai multe probleme.

În concluzie, dacă simţiţi durere, consultaţi imediat doctorul ortoped pentru a stabili cauza şi a vi se administra tratamentul corespunzător. Spuneţi-i exact ce simţiţi, unde şi de cât timp. Medicul vă va examina călcâiul, căutând semne de sensibilitate crescută (durere la atingere superficială) şi inflamaţie. Totodată, el vă poate cere să faceţi câţiva paşi, să staţi într-un picior sau vă va face alte teste care vor ajuta la identificarea cauzei durerii de călcâi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU