Sfatul medicului
202 accesări 06 August 2019 0 comentarii

Durerile de spate vă deranjează? Faceți gimnastică!

Se spune că persoanele care au mai des probleme cu spatele sunt sedentare, iar zona lombară este cea mai predispusă durerilor. În afară de lipsa exerciţiului fizic, alte cauze ale durerilor sunt ridicarea de greutăţi sau statul la calculator, în special dacă poziţia pe care o adoptaţi este vicioasă. Fizioterapeutul Constantin Soare spune că există o serie de mişcări cu ajutorul cărora vă puteți menţine spatele drept şi îl veți întări.

Înainte de toate, nu trebuie să săriți niciodată peste partea de încălzire. În concluzie, puteți alege să faceți niște exerciţii uşoare de yoga sau o încălzire prin rotaţii de mebre şi intinderi, dar fără să exagerați.

Apoi, începeți să vă rotiți șoldurile. Cum acest acest lucru? Așezați-vă pe spate pe o suprafaţă perfect dreaptă. Tăliple trebuie să fie şi ele sprijinite pe masă, iar genunchii indoiţi. Imediat după aceea, încrucişaţi-vă braţele pe piept, întoarceţi capul şi trunchiul spre dreapta, în timp ce vă întoarceți genunchii spre stânga. Lăsaţi-vă genunchii să se relaxeze şi nu-i forţați. După acest exercițiu, încercați să readuceți genunchii în poziţia de start, ţinând capul drept. Executați şi pentru partea opusă aceeaşi mişcare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.