29 Iulie 2017
764 accesări
0 comentarii

Ştim că multe dintre sfaturile pe care le enunţăm sunt greu de respectat pe termen lung, pentru că trebuie să recunoaştem – tuturor ne place viaţa fără restricţii culinare sau fără stresul unor antrenamente sportive ce nu ne fac plăcere. Însă totul ţine de atitudine, totul ţine de percepţia noastră şi de modul în care ne autoeducăm să privim lucrurile, ne spun specialiştii csid.ro

Iată care sunt cele mai bune trucuri pentru o viaţă sănătoasă

Ziua începe şi se termină cu apă plată

Două pahare de apă plată înainte de culcare, 2 pahare de apă plată dimineaţa pe stomacul gol. Astfel ne hidratăm, prevenim un eventual infarct miocardic, eliminăm senzaţia de “foame” falsă. Unii preferă să adauge şi câteva felii de lămâie în apa plată. Lămâile au calităţi antibacteriene şi anti-inflamatorii, ajută la întărirea sistemului imunitar, la buna funcţionare a ficatului şi conţin vitamina C, vitamina A, pectină, calciu, magneziu. Este ideal ca apa să fie la temperature camerei şi să fie consumată cu 20-30 de minute înainte de micul dejun şi cu 30 de minunte înainte de culcare.

Mâncaţi doar atunci când vă este foame!

Multe dintre persoanele cu probleme de greutate mănâncă de plictiseală, de tristeţe, de plăcere şi nu de foame. Foamea este singurul indicator al faptului că organismul a terminat resursele şi are nevoie de “carburanţi”.

Apă nu mâncare!

A nu se confunda senzaţia de sete cu cea de foame.

Plăcerea alungă îmbătrânirea

Acordaţi-vă cel puţin 5 minute pe zi în care să faceţi ceea ce vă place. Astfel reduceţi stresul oxidativ, proces ce stă la baza îmbolnăvirii şi îmbătrânirii.

Practicaţi meditaţia

Nu adormiţi cu ochii în televizor sau în ecranul telefonului deştept. Meditaţi, închideţi ochii şi priviţi către voi.

Zahărul = condiment, nu aliment

Zahărul este consumat ca şi condiment şi rar. Fructele uscate sunt de ajutor atunci apare inevitabila poftă de dulce.

Mâncaţi puţin, dar de calitate!

Nu puţine sunt studiile care relevă faptul că oamenii care mănâncă mai puţin trăiesc mai mult. În plus, trebuie să aveţi în vedere faptul că cu cât îi dăm organismului nostru să proceseze mai multă mâncare cu atât în timp creşte riscul de îmbolnăvire. Da, suntem şi ceea ce mâncăm.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii