Sfatul medicului
38 accesări 14 Septembrie 2022 0 comentarii

Eliminarea măselelor de minte este mai lesne, în unele situații, decât îngrijirea lor

În general, măselele de minte apar între 17 și 25 de ani. Cu toate acestea, la unii oameni, ele nu apar niciodată. Acestea mai sunt denumite și al treilea molar și ocupă ultimul loc pe linia dinților. Uneori, susțin medicii, chiar este posibil nici să nu observați când vă apar măselele de minte. Totuși, sunt cazuri în care apariția unora dintre ele poate provoca anumite simptome, iar eliminarea lor devine o necesitate.

Acest lucru se întâmplă, de exemplu, în momentul în care măseaua de minte apasă pe ceilalți dinți, când se creează tensiune în cavitatea bucală. Potrivit dr. Gina Scarlat, măselele de minte apar la vârsta adultă, atunci când ceilalți dinți sunt deja pe deplin formați. Aceasta înseamnă că mulți oameni nu au suficient spațiu în gură pentru ca acești dinți să se ridice și să se dezvolte normal. Prin urmare, anumite măsele de minte pot crește prin apăsarea dinților de lângă acestea. „De cele mai multe ori, măselele de minte apar în partea din spate a gurii și uneori nu pot trece prin osul maxilarului. Acest lucru poate provoca dureri și complicații. Rezultatul? Gingiile se pot infecta, dinții adiacenți pot fi deteriorați și întreaga zonă se inflamează. De asemenea, persoanele care au gura mică observă că toți dinții se schimbă. Din cauza presiunii exercitate de măselele de minte, dinții pot suferi o serie de modificări. Chiar dacă la început pare că totul este în regulă, în timp pot apărea probleme. Fiind în partea din spate a gurii, se întâmplă des ca acești dinți să aibă carii sau să acumuleze tartru. Din păcate, toate aceste aspecte fac ca eliminarea măselelor de minte să fie mai ușoară decât îngrijirea lor. Ele pot provoca dureri de maxilar sau chiar dureri de cap. De asemenea, pot provoca respirație urât mirositoare și inflamații ale gingiilor”, a explicat medicul.

Ca urmare, extracția are loc printr-o intervenție chirurgicală ambulatorie. De obicei, durează aproximativ o oră și jumătate, iar stomatologii folosesc anestezia locală. Imediat după extracția măselelor de minte, specialiştii recomandă anumite lucruri pentru ca recuperarea să se desfășoare fără probleme. În primul rând, este important să utilizaţi analgezice. De fapt, le puteți folosi pentru a calma durerea sau a preveni apariția acesteia. În acelaşi timp, puteți pune o compresă rece pe obraz pentru a reduce inflamația. Între timp, nu încercaţi să scuipaţi imediat după operație. În acest fel, este prevenită sângerarea plăgii. De asemenea, atunci când alegeţi meniul zilei, este important să puneţi accentul pe mâncăruri moi în primele 24 de ore. În plus, este esențial să beţi multă apă și să evitați băuturile calde, alcoolul și cafeaua. Nu în ultimul rând, nu fumaţi, deoarece acest obicei poate modifica procesul de vindecare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.