Sursa foto Hebra

Sursa foto Hebra
07 Septembrie 2020
1158 accesări
0 comentarii

Unii oameni se nasc cu aluniţe multe, alţii le capătă pe parcursul vieţii. Dr. Oana Mihaela Mihalcea precizează că ele pot îmbrăca o serie de forme, culori, aspecte, structuri şi unele dintre ele tind să crească destul de mult în dimensiune sau să îşi modifice aspectul iniţial. În cazul în care intenţionaţi să eliminaţi unele aluniţe, trebuie să ştiţi că acestea nu pot fi îndepărtate decât prin intermediul unor intervenţii chirurgicale.

„Deşi face parte din categoria unor structuri cutanate benigne, excizia aluniţelor este recomandată doar în unele situaţii. De exemplu, în cazul în care la nivelul unei aluniţe se observă orice fel de modificare în ceea ce priveşte forma, culoarea sau dimensiunea acesteia, pentru a exclude transformarea ei într-o formaţiune cutanată malignă, respectiv cancer de piele (melanom). De ce? Pentru că melanomul reprezintă cea mai agresivă formă de cancer cutanat, fiind asociată cu un grad ridicat de mortalitate, iar depistarea precoce a acestuia este esențială pentru supraviețuire”, a afirmat dr. Oana Mihaela Mihalcea.

Totodată, se recomandă eliminarea unei aluniţe în cazul în care aceasta este supusă permanent unor traumatisme zilnice constante, pentru a diminua disconfortul local posibil - iritarea/ruperea/sângerarea acesteia.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU