Sfatul medicului
312 accesări 15 Mai 2018 0 comentarii

Este indicat sau nu sexul în perioada menstruală?

Într-una din zilele trecute, o mămică întreba pe un grup de socializare, dacă este interzis sau nu sexul în perioada menstruală. Desigur, întrebarea ei a atras atenţia multor femei, majoritatea fiind contra acestei idei, ele afirmând că acest lucru nu este doar scârbos, murdar, dar mai ales, că nu este sănătos. Care este adevărul, de fapt?

Deşi, clar, nu este ceva curat, specialiştii afirmă că, totuşi, din punct de vedere medical, nu există absolut nicio problemă în ceea ce priveşte relaţiile intime în timpul menstruaţiei.

Mai mult decât atât, medicii spun că sexul poate ajuta la diminuarea simptomelor sindromului premenstrual, de la durerile menstruale şi fluxul abundent, până la stările schimbătoare de dispoziţie şi celebra hipersensibilitate. Acest lucru se întâmplă pentru că, în urma orgasmului, corpul eliberează endorfine, care sunt un analgezic natural şi un stimulent al bunei-dispoziţii.

„Cu cât vă doriţi mai mult, cu atât partida de amor ar putea fi mai intensă. Desigur, există şi femei care dezvoltă un apetit sexual accentuat exact în timpul menstruaţiei şi care simt nevoia să dea curs dorinţei sexuale. Un alt avantaj este că, în perioada menstruală, femeile sunt mult mai sensibile şi receptive la atingeri, astfel orgasmul poate fi atins într-un timp mai scurt, faţă de cum se întâmplă de obicei”, ne-a declarat dr. Cristina Bratu, medic specialist obstetrică-ginecologie.

De asemenea, nu uitaţi, în această perioadă delicată, sângele menstrual sporeşte plăcerea sexuală a ambilor parteneri, a precizat specialistul. Mai mult decât atât, a subliniat medicul, sexul în perioada menstruală apropie partenerii, crescând gradul de intimitate dintre ei. Bineînţeles, acest lucru se poate întâmpla doar în cazul cuplurilor care se pun de acord cu aşa ceva, pentru că nu oricine poate fi de acord cu această idee, dar să mai şi facă sex în acest interval din lună.

Înainte de toate, însă, a explicat dr. Bratu, este necesar ca ambii partenerii să fie deschişi, să comunice mult şi mai ales să aibă încredere unul în altul. Altfel spus, susţin specialiştii, să acceptaţi această „provocare” vă ajută să ieşiţi din zona de confort, să exploraţi şi să aflaţi dacă vă plac noi atingeri sau locuri inedite.

Ei mai spun că dacă faceţi sex la menstruaţie, puteţi scurta durata zilelor menstruale. Astfel, ciclul menstrual va fi acelaşi, dar menstruaţia în sine va dura mai puţin deoarece contracţiile uterului din timpul orgasmului pot micşora fluxul menstrual.

Cu toate acestea, ca regulă generală, sexul la menstruaţie este destul de riscant dacă nu folosiţi prezervativul. În această perioadă, vaginul, cervixul si colul uterin sunt mult mai „deschise” către infecţii, iar prezervativul vă poate scuti de o astfel de neplăcere.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.