Ştiri medicale
820 accesări 04 Decembrie 2017 0 comentarii

Este nevoie de sânge. Haideţi să ne ajutăm semenii!

Având în vedere că solicitările de sânge şi de componente sanguine ale spitalelor din judeţ, dar şi a celor din Bucureşti sunt într-o continuă creştere, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) face apel la constănţeni să se prezinte la sediul instituţiei, pentru a-şi ajuta semenii. Tocmai de aceea, acele persoane care sunt ocupate în cursul săptămânii se pot prezenta sâmbătă, 16 decembrie, în intervalul orar 9.00- 13.00 pentru a face acest lucru.

Ca şi până acum, cei care sunt interesaţi să doneze sânge trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, greutatea peste 50 kg şi să nu fi avut hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. În plus, persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă sau neurologice.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de şapte tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, o zi scutire în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor. La toate acestea se adaugă decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.