Ştiri medicale
2055 accesări 09 Aprilie 2020 0 comentarii

Euthyrox-ul poate fi găsit, din nou, în farmacii

Veste bună pentru bolnavii din judeţul Constanţa care aveau nevoie de medicamentul Euthyrox. Începând cu luna aprilie, acesta poate fi găsit, din nou, pe rafturile farmaciilor. Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piaţa din România, la solicitarea ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanţii companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros şi reprezentanţii Colegiului Naţional al Farmaciştilor.

Astfel, compania producătoare a anunţat că, în depozitele din România au fost aduse în data de 31 martie, un număr de 140.122 cutii de Euthyrox de 100 mcg. Dintre acestea, 54.240 cutii au fost deja distribuite. Urmează ca pe 13 şi 14 aprilie să fie livrate alte 77.499 cutii de Euthyrox de 50 mcg şi 59.315 cutii de Euthyrox de 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania.

Pe această cale, Ministerul Sănătăţii face un apel către pacienţi pentru a nu face stocuri de medicamente şi a nu le utiliza fără acordul medicului curant. Precizăm că Euthyrox este un medicament utilizat de pacienţii cu afecţiuni tiroidiene. Acesta este indicat în tratamentul guşii tiroidiene, în special la adulţi, atunci când iodul nu este indicat, dar şi profilaxia recăderilor după intervenţiile chirurgicale pentru guşă eutiroidiană, în funcţie de statusul hormonal postoperator, precum şi în tratamentul de supresie în cancerul tiroidian şi tratamentul de substituţie pe parcursul terapiei antitiroidiene a hipertiroidismului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.