Sfatul medicului
16367 accesări 17 Decembrie 2018 0 comentarii

Evitaţi uscătoarele de mâini!

Mergeţi într-un mall sau la restaurant şi de fiecare dată după utilizarea unei toalete publice este nevoie să vă uscaţi mâinile. Reţineţi, însă: uscatul mâinilor nu are doar rolul de a elimina apa, ci şi bacteriile, susţin cercetătorii britanici, care au realizat un experiment interesant. Ei au numărat numărul de bacterii de pe vârfurile degetelor unor persoane care s-au uscat cu prosoape de hârtie şi cu uscătoare de mâini cu aer cald. Rezultatele obţinute i-au surprins: în vreme ce prosoapele de hârtie reduc numărul bacteriilor cu 40-60%, uscătoarele de mâini cresc numărul bacteriilor, în medie, cu 255%.

Un alt studiu derulat în Marea Britanie relevă faptul că un uscător cu o viteză a aerului de 600 de km pe oră împrăştie mai mulţi microbi decât un uscător cu viteză medie şi de 1.300 de ori mai mulţi microbi decât prosoapele de hârtie.

Drept urmare, chiar dacă este extrem de practic, trebuie să ne gândim de două ori atunci când vrem să folosim uscătorul de mâini. Mult mai sigur este să folosim prosoapele de hârtie după ce ne spălăm pe mâini.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.