03 Iulie 2019
805 accesări
0 comentarii

Deși exsudatul faringian nu este o analiză obligatorie, trebuie să știți că această recoltare vă poate salva copilul de o mulțime de probleme, sunt de părere specialiștii Spitalului „Isis” din Constanța.

„Un exsudat faringian relevă o infecție cu streptococ. Pentru că vorbim de o boală infecțioasă, care de multe ori nici nu are manifestări, este important să îi faceți exudat copilului periodic, mai ales dacă a intrat în colectivitate. La noi, recoltarea poate fi solicitată cu recomandarea ca, înainte de această procedură, copilul să nu mănânce, să nu bea apă sau să se spele pe dinți, pentru rezultate cât mai corecte”, au precizat medicii.

De fapt, recoltarea exsudatului faringian ar trebui să fie una dintre analizele obligatorii pe care copiii să fie nevoiți să le facă înainte de intrarea în colectivitate, fie că este vorba despre școală sau despre grădiniță/creșă.

În timp ce unele instituții îl recomandă doar, altele îl cer obligatoriu, ori la înscriere, ori la începerea anului școlar.

În primul rând, trebuie menționat că termenul de exsudat faringian nu se referă la analiza în sine. Exsudatul faringian este, de fapt, un lichid rezultat la nivelul faringelui, în urma unei infecții. Astfel, recoltarea exsudatului faringian este o examinare care ne ajută să identificăm prezența unei infecții bacteriene sau fungice ce se localizează la nivelul faringelui. Practic, depistăm specia patogenă de la nivelul faringelui, pentru a putea institui un tratament adecvat.

Recoltarea exsudatului faringian se recomandă în cazul persoanelor ce prezintă dureri sau usturimi în gât, la cele care acuză dificultăți sau dureri la înghițire sau atunci când există episoade repetate de faringoamigdalite. Drept urmare, acesta este un examen important, întrucât, în acest fel putem afla dacă trebuie adăugat antibiotic la tratamentul administrat copilului și ce tip de antibiotic este cel mai potrivit pentru el.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii