24 August 2022
185 accesări
0 comentarii

Nu știți care sunt beneficiile făinii de arahide? Aceasta poate fi o opțiune excelentă pentru a înlocui produsele cu un conținut mai mic de proteine. În plus, permite îmbogățirea anumitor preparate și chiar înlocuirea glutenului în alimentație, asta datorită conținutului grăsimi de bună calitate, comparabile cu cele ale uleiului de măsline. Potrivit specialiștilor, arahidele sunt a șasea cea mai bogată și mai ieftină cultură din lume în ceea ce privește grăsimile. Ele sunt utile ca sursă de proteine, grăsimi, minerale și vitamine.

Revenind la făina tradițională de arahide, aceasta se obține prin măcinare, iar imediat după extragerea grăsimii, se macină din nou. Aceasta este folosită pentru diferite gustări, băuturi și nu numai. Capacitatea sa de emulsionare o face să fie ideală pentru prepararea de curry, prăjituri și supă. De asemenea, se amestecă cu alte făinuri pentru completarea aportului de proteine. Unii experți o recomandă pentru a fortifica pâinea, crescând valoarea proteinelor și îmbunătățind acceptabilitatea senzorială a produselor. Totodată, se remarcă valoarea ridicată a proteinelor și a fibrelor. În acest fel, tranzitul intestinal poate fi îmbunătățit și constipația evitată. Mineralele care se găsesc în proporție mare sunt sodiul, magneziul, manganul și potasiul. Din punct de vedere al valorii vitaminice, niacina este cea mai proeminentă, urmată de vitaminele B.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU