Sfatul medicului
31 accesări 11 Ianuarie 2021 0 comentarii

Febra musculară poate fi combătută cu bicarbonat de sodiu

Dacă simţiţi o durere puternică la nivelul muşchiului este posibil să aveţi febră musculară. Fie că este provocată de un antrenament intens, practicarea unui sport nou sau pur și simplu efortul din timpul zilei, febra musculară apare de obicei cu o mică întârziere și își atinge apogeul cam 2-3 zile după efort. Desigur, nu este o senzație deloc plăcută, însă, cea mai mare problemă pe care o creează febra musculară este că vă poate ține departe de efectuarea exercițiilor zilnice constante, iar dacă intenţionaţi să forţaţi muşchii în aceste condiții pot apărea alte probleme, precum întinderile sau rupturile musculare.

Dr. Violeta Dode, pentru a evita neplăcerile create de febra musculară apărută după o repriză de exerciții intense, folosiţi bicarbonatul de sodiu. Potrivit specialiștilor, acumularea de acid lactic în celula musculară este considerat factorul responsabil pentru febra musculară apărută atunci când faceţi mișcare.

În plus, bicarbonatul de sodiu vă poate ajuta să neutralizaţi acidul produs în urma unei sesiuni intense de fitness. Este nevoie doar să dizolvaţi o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și să beţi amestecul înainte de a depune un efort.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.