Sursa Doxologia

Sursa Doxologia
15 Iulie 2020
629 accesări
0 comentarii

Bulbul de fenicul se găseşte frecvent în magazine, la piaţă, în majoritatea supermarketurilor. Are formă asemănătoare cu un bulb de ceapă, frunze asemănătoare cu mărarul şi are un gust dulceag şi delicat, care poate fi comparat cu păstârnacul.

Specialiştii de la remediinaturiste.ro spun că un bulb crud de fenicul furnizează 46% din necesarul zilnic de vitamina C, 6% din vitamina A, 28% din necesarul zilnic de fibre alimentare, 27% din necesarul zilnic de potasiu, 5% din sodiu, 11% calciu, 9% fier, 5% vitamina B6 şi 10% din necesarul zilnic de magneziu.

Pentru a beneficia de toate aceste proprietăţi ale feniculului, alegeţi întotdeauna bulbul curat şi tare, fără tăieturi sau pete, şi de culoare albicioasă sau verde pal.

„Tulpina trebuie să fie dreaptă şi verde, la fel ca şi frunzele. Dacă planta are boboci de flori, înseamnă că este prea copt. Fenicul proaspăt poate fi stocat în frigider pentru aproximativ o săptămână. Congelat, bulbul de fenicul îşi pierde din savoare. Ca beneficii, feniculul protejează inima, reglează tensiunea arterială, susţine sănătatea oaselor, dar şi protejează împotriva cancerului, îndeosebi a celui colo-rectal. În acelaşi timp, ţine sub control greutatea, ajută la prevenirea constipaţiei şi la buna funcţionare a tractului şi oferă energie”, au precizat medicii.

Atenţie, însă! Feniculul ar trebui să fie consumat cu moderaţie atunci când se iau medicamente beta-blocante. Totodată, utilizarea feniculului odată cu pastilele de estrogen ar putea scădea efectul acestora.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU