Boli şi afecţiuni
338 accesări 17 Iulie 2017 0 comentarii

Feriţi copiii de bolile verii! Sfaturi de la specialist

Pentru ca sugarii şi copiii mici să nu se îmbolnăvească în această perioadă, aceştia trebuie să stea într-un ambient cât mai normal, ferit de căldură, umiditate excesivă, dar şi de curenţii de aer. Copilul trebuie îmbrăcat lejer cu haine din materiale textile, comode şi răcoroase. Copiii, dar şi mamele care alăptează trebuie să consume apă plată, ceai foarte puţin îndulcit, sucuri naturale de fructe şi legume, făcute în casă şi multe fructe proaspete, bine spălate.
„La cel mai mic semn de suferinţă a copilului sau a mamei, se impune prezenţa la medicul de familie. Condiţiile de igienă sunt cele mai importante, atât pentru copil, cât şi pentru mamă. Copilul trebuie spălat cel puţin o dată pe zi, obligatoriu seara, la culcare, iar în restul timpului i se va face toaleta locală ori de câte ori este nevoie. Copiii preşcolari trebuie să facă duşuri zilnice, cu apă la temperatura camerei”, explică dr. Victoria Sava, medic de familie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.