Sursa foto Mama.md

Sursa foto Mama.md
Sursa foto Mama.md
Sfatul medicului
335 accesări 03 Septembrie 2020 0 comentarii

„Fii activ!”. Mişcarea te menţine sănătos!

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa desfăşoară, luna aceasta, campania de informare-educare-conştientizare Luna Naţională a informării despre efectele activităţii fizice.

Specialiştii DSPJ spun că, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, efectuată în mod regulat şi în cantitate adecvată, activitatea fizică îmbunătăţeşte funcţiile musculare şi cardiorespiratorii, sănătatea osoasă. În acelaşi timp, aceasta reduce riscul de hipertensiune arterială, boli coronariene, accident vascular cerebral, diabet zaharat, diverse tipuri de cancer, reduce riscul de căderi, precum şi de fracturi şi este fundamentală pentru echilibrul energetic şi controlul greutăţii.

În afara exerciţiilor fizice, orice altă activitate fizică ce se desfăşoară în timpul liber, pentru transportul spre şi din anumite locuri sau ca parte a muncii unei persoane, are un beneficiu pentru sănătate.

Medicii sunt de părere că creşterea activităţii fizice implică întreaga societate, precum şi o abordare culturală şi, prin urmare, necesită un efort colectiv în diferite sectoare şi discipline. Tocmai de aceea, tema campaniei din acest an este prevenirea efectelor activităţii fizice insuficiente asupra persoanelor sedentare.

Scopul campaniei este stimularea formării unor atitudini pozitive faţă de stilul de viaţă sănătos, prin adoptarea activităţii fizice ca parte din viaţa cotidiană. Grupul ţintă al campaniei din acest an este populaţia sedentară, iar sloganul campaniei este „Fii activ!”.

În plus, au precizat reprezentanţii DSPJ, activitatea fizică regulată este o modalitate de a rămâne în contact cu familia şi prietenii. De asemenea, reduce riscul de depresie, declinul cognitiv şi întârzie apariţia demenţei.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.