Obișnuiți să consumați fistic? Dacă nu faceți acest lucru, poate că ar trebui să începeți să o faceți. Medicii spun că beneficiile fisticului sunt incontestabile, astfel că acesta trebuie inclus în alimentația voastră zilnică. Studiile de specialitate au confirmat deja că fisticul scade colesterolul rău din organism, protejează inima şi îmbunătățește vederea. Totodată, el are mai puţine calorii decât orice altă nucă, o singură boabă având aproximativ trei calorii. Dacă mâncați fistic din cochilie, aveți tendinţa să consumați mai puţin, pentru că acţiunea de decojire încetineşte consumul, iar cojile rămase servesc drept un reper vizual pentru cantitatea pe care ați consumat-o.
În același timp, fisticul conţine mult potasiu, care reduce nivelul hormonului stresului (cortizolul). În plus, consumul de fistic ajută la reglarea nivelului colesterolului şi reduce considerabil riscul de cancer și este o sursă excelentă de fitosteroli, compuşi din plante care reduc nivelul colesterolului. De asemenea, conţine antioxidanţi care combat cancerul. Pe lângă toate acestea, datorită conţinutului ridicat de vitamina E fisticul combate inflamaţiile, protejează vasele de sânge şi reduce riscul dezvoltării bolilor cardiace.