08 Iulie 2018
924 accesări
0 comentarii

Nu are importanță dacă sunteți femeie sau bărbat, fisurile anale vă pot afecta în egală măsură. Fisura anală, spune dr. Daniela Cojocaru, medic chirurg, reprezintă o ruptură a mucoasei canalului anal. Astfel, acestea pot provoca sângerări de culoare roșu deschis, vizibile pe hârtia igienică și uneori în vasul de toaletă.

Mai grav, în faza acută, ele pot provoca dureri intense după defecație. Totuși, în cazul fisurilor anale cronice, intensitatea durerii este mai scăzută. De obicei, acestea se extind de la marginea canalului anal și sunt localizate la nivelul comisurii posterioare, mai ales din cauza rezistenței mai scăzute și a irigării deficitare a peretelui canalului anal în zona respectivă.

De cele mai multe ori, fisura este superficială, dar trebuie să știți că ea poate ajunge și până la nivelul mușchilor sfincterieni, ceea ce este foarte grav.

O fisură anală este cauzată, în majoritatea cazurilor de constipație, de diareea acută ori de prezența hemoroizilor. În același timp, o fisură anală este o rană de dimensiuni reduse din peretele canalului anal și deși poate părea inofensivă, poate provoca dureri insuportabile și complicații pe măsură. Simptomele constau în apariția durerii, sângerări, mâncărimi și arsuri în zona rectală.

Cu toate acestea, durerile cauzate de o fisură anală sunt considerate de unele persoane cele mai acute dureri pe care le-au simțit vreodată în viața lor, unele femei descriindu-le ca fiind chiar mai mari decât durerile simțite în timpul nașterii.

În unele cazuri, în schimb, o fisură anală poate provoca și unele scurgeri de culoare galbenă, scurgeri care apar în urma defecării sau în urma unor exerciții fizice mai dure, care au inclus toți mușchii corpului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU