Sursa: Doctorul zilei

Sursa: Doctorul zilei
Sursa: Doctorul zilei
Mâncăruri
1071 accesări 30 Martie 2020 0 comentarii

Fiți atenți la culoarea ficatului de pui, atunci când îl cumpărați!

Vă place ficatul de pui? Foarte bine. Acesta, spun specialiștii, este un aliment care ar trebui inclus în regimul fiecărei familii, măcar o dată pe lună, pentru că este extrem de bogat în nutrienți. Mai mult decât atât, ficatul de pui reprezintă o sursă excelentă de fier, astfel că în doar o sută de grame de ficat se găsesc aproximativ 7-12 grame de fier. În același timp, acesta este o sursă bogată de zinc şi seleniu, minerale, ce joacă un rol important în stimularea imunităţii.

De asemenea, ficăţeii de pui conţin şi o cantitate mare de vitamina B12, care, la rândul său contribuie la producerea globulelor roşii şi, de regulă, previne anemia. Ficatul de pui este, totodată, o sursă excelentă de vitamina A, care protejează şi îmbunătăţeşte vederea.

Specialiştii susţin că ficatul de pasăre nu trebuie să lipsească nici din dieta copiilor. Așa că, pentru o mai bună asimilare a fierului, ar fi bine ca atunci când mâncăm ficăţeii de pui să îi stropim cu puţină zeamă de lămâie. De ce? Vitamina C din lămâie stimulează asimilarea fierului din ficat. În anumite situaţii, ficatul de pui poate deveni toxic pentru organism. Înainte de toate, însă, ficatul de pui calitativ trebuie să fie de culoare maro, cu o nuanţă bordo. Dacă observați că acesta are o culoare deschisă, galbenă sau o nuanţă foarte închisă nu îl cumpărați, pentru că există riscul ca pasărea să fi fost bolnavă.

Spre exemplu, în cazul animalelor crescute în condiţii improprii, mai multe studii au evidenţiat acumularea unor metale grele în organele acestora, în special în ficat. În plus, de-a lungul timpului au fost descoperite elemente precum arsenicul, cadmiul sau plumbul, în doze care pot pune în pericol sănătatea organismului uman. Astfel, dacă nu cunoaşteţi provenienţa ficatului pe care îl cumpăraţi, ar fi mai bine să evitaţi consumarea acestui organ.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.