26 Noiembrie 2021
3631 accesări
0 comentarii

Centrul de recuperare medicală „Fizioclinic” a înfiinţat, de curând, compartimentul special „Kids Plus”. Aici, în spaţiul de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 66, numeroase cadre medicale, cu o experienţă vastă în domeniu, abordează diferit fiecare caz în parte, comunică permanent cu părinţii şi încearcă să creeze un mediu plăcut, primitor, cald, pentru toţi copilaşii care au nevoie de terapie.

Cui se adresează „Fizioclinic Kids”? Chiar dacă este vorba de un nou-născut ori de un copil mai mare, fiecare dintre ei va primi tratamentul potrivit. În acest loc, terapeuţii abordează fiecare caz nou cu maximă seriozitate şi aleg mereu metodele care li se potrivesc cel mai bine celor mici, astfel încât problemele lor de sănătate să fie tratate cât mai eficient. Practic, în această unitate, cei mici nu fac doar exerciţii fizice. Ei pot beneficia de consultaţii de specialitate la medicul pediatru, consultaţii de ortopedie pediatrică, consultaţii de neurologie pediatrică, reabilitare medicală şi, desigur, kinetoterapie individuală şi de grup, într-o sală adaptată pentru toate vârstele.

Centrul este coordonat de conf. univ. dr. Mădălina Iliescu, medic primar recuperare medicală, doctor în științe medicale, cu o experiență clinică și didactică de peste 20 de ani, membru în conducerea Societății Române de Reabilitare Medicală și în Comisia de specialitate din Ministerul Sănătății. Specialistul ne-a declarat că părinţii se confruntă, în prezent, cu probleme din ce în ce mai frecvent legate de tulburările de statică la copil, iar aici ne referim la anomaliile de curbură ale coloanei vertebrale, datorate şi activităţii online a elevilor, precum şi statului timp îndelungat în faţa calculatorului, pentru cursuri, jocuri etc. „Ca urmare, copiii se confruntă cu cifoză, apare scolioza, apar diferite asimetrii toracice, din cauza faptului că mulţi nu îşi păstrează postura corectă la birou. De asemenea, pandemia a scăzut aderenţa la sporturi. Părinţii au căpătat frică şi nu îşi mai pun copiii să facă mişcare, dar principala problemă, la acest moment, este abordarea tulburărilor de statică. Aceasta este mai mult asociată cu componenta de prevenţie a specialităţii noastre de recuperare. În centrul nostru, sunt abordate, de asemenea, o serie de programe de kinetoprofilaxie, programe de reeducare posturală şi de evaluare a posturii în dinamică. Tot legat de recuperarea la copii, abordăm problemele ortopedice şi ortopedico- traumatice, patologie specifică ce este evaluată de către medicul de ortopedie pediatrică. Apoi, în urma evaluării şi în urma diagnosticului, se stabilesc scheme de tratament de kinetoterapie adaptată specifice. În acelaşi timp, avem componenta neurologică, cu afecţiunile specifice, în care evaluarea se face de către medicul neurolog pediatru, cu recomandarea de evaluare la medicul de reabilitare, în măsura în care se impune un program de recuperare funcţional. În cazul recuperării neurologice, vorbim despre o recuperare pe termen lung, de copii care au afecţiuni care nu se rezolvă uşor, ci care necesită recuperare pe parcursul a mai multor luni şi chiar ani. O altă componentă importantă în abordarea copilului este faptul că, în clinică la noi, el este cumva abordat individual, cu mare grijă, într-un spaţiu special amenajat şi adaptat”, ne-a declarat medicul.

În ceea ce-i priveşte pe micuţii care au nevoie de un control pediatric, ei vor beneficia atât de consultații, monitorizare, evaluare diverse patologii ale copilului, monitorizarea creșterii, cât şi de tratamente profilactice. În cazul celor care necesită un control pe partea de neurologie pediatrică, ei vor beneficia de consultații de specialitate în patologia neurologică a copilului, electroencefalografie EEG, dar şi evaluare și monitorizare specifică.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU