Sursa: Freedom App

Sursa: Freedom App
Sursa: Freedom App
Ştiri medicale
153 accesări 09 Aprilie 2020 0 comentarii

Folosirea îndelungată a telefonului nu-i dă timp creierului să se relaxeze

Trebuie să recunoaştem că, la momentul actual, ne pierdem o grămadă de timp pe reţelele de socializare, pe Internet, căutând tot felul de informaţii etc. Practic, chiar dacă nu vrem s-o recunoaştem, cei mai mulţi dintre noi suntem dependenţi de telefoanele mobile, tablete, computere. Marea problemă este că nici măcar noaptea nu renunţăm întru-totul la ele. Studii recente au arătat că majoritatea celor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani se duc la culcare cu telefonul, fie în pat, fie pe noptieră.

Având telefonul mobil atât de aproape de voi, somnul poate fi foarte uşor întrerupt prin primirea de mesaje sau notificări în miez de noapte. Chiar dacă alegeţi să nu verificaţi cine vă caută, ciclul de somn vă va fi oricum deranjat de sunet sau vibraţie.

De asemenea, lumina telefonului, dar şi a tabletei sau calculatorului, diminuează producerea de melatonină. Această interferenţă în producerea anumitor hormoni are un efect advers asupra ritmului în care fiecare organism percepe odihna, în sensul că, teoretic, puteţi dormi nouă ore, dar oboseala persistă. În plus, dacă priviţi în mod frecvent la un ecran cu lumină artificială, până noaptea târziu, riscaţi să vă schimbaţi complet nevoile de somn adânc.

Între timp, alte studii au concluzionat faptul că, filmele, serialele, jocurile, conversaţiile şi lucrul până târziu stimulează activitatea creierului, ceea ce întârzie momentul când puteţi adormi. Aşa că, dacă vreţi să vă îmbunătăţiţi calitatea somnului, faceţi tot posibilul să lăsaţi deoparte orice electronice, pentru a da creierului timpul necesar să se adapteze la condiţiile de noapte şi să se relaxeze.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.