Sfatul medicului
226 accesări 28 Noiembrie 2019 0 comentarii

Folosiţi aţa dentară pentru a avea dinţi sănătoşi!

Dacă v-aţi spălat pe dinţi şi tot nu aţi scăpat de resturile alimentare, folosiţi aţa dentară, este sfatul medicilor stomatologi. Această aţă, a precizat dr. Robert Dima, este o împletitură de fire, foarte rezistentă, care ajută la eliminarea resturilor alimentare dintre dinţi, ea putând pătrunde foarte uşor în locurile în care periuţa de dinţi nu poate ajunge.

„Toţi medicii recomandă aţa dentară, mai ales după o masă copioasă. Cu toţii ştim că periuţa de dinţi îndepărtează o parte dintre bacterii, dar cu ajutorul aţei dentare, dantura poate fi curăţată 100%. Acesta este şi motivul pentru care trebuie să acordăm mai multă atenţie aţei dentare, dacă vrem să avem dinţi sănătoşi. Mai mult decât atât, pentru ca procesul de curăţare a dinţilor să fie complet, aţa dentară poate fi folosită înainte de fiecare periaj, indiferent că acesta se face o dată pe zi sau chiar mai des. Problema este că placa dentară se formează într-un timp foarte scurt şi ea poate duce la apariţia tartrului dentar într-un interval de 24 până la 72 de ore, astfel este important ca măcar seara, înainte de culcare, să o utilizaţi pentru a vă curăţa dinţii”, a explicat medicul.

Cercetătorii au realizat chiar un studiu care arată că o igienă orală potrivită şi o dantură sănătoasă protejează inima şi împiedică îmbolnăvirea acesteia. Spre exemplu, cardiologii recomandă folosirea aţei dentare pe motiv că majoritatea afecţiunilor cardiace se dezvoltă din cauza infecţiilor gingivale. În plus, ei susţin că o igienă dentară bună poate prelungi viaţa unui om cu aproximativ şase ani.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.