Susa foto Elytis

Susa foto Elytis
Susa foto Elytis
Sfatul medicului
310 accesări 10 August 2020 0 comentarii

Fotofobia - ce o declanșează și cât de gravă este

Sunt persoane care suferă de fotofobie, adică de o sensibilitate crescută la lumină. Specialiștii de la sfaturi medicale.ro spun că această sensibilitate este un simptom al unor afecțiuni diverse, pornind de la boli oftalmologice, până la infecții grave, cum ar fi meningitele. Fotofobia, cunoscută și sub denumirile de sensibilitate la lumină sau intoleranță la lumină este o problemă în care ochii sunt afectați de luminile strălucitoare.

De exemplu, în cazurile ușoare de fotofobie, oamenii se încruntă dacă stau într-o cameră luminată sau afară. În cazuri mai severe, această afecțiune provoacă dureri considerabile atunci când ochii sunt expuși la aproape orice tip de lumină.

În primul rând, fotofobia este un simptom foarte întâlnit al migrenei. Această migrenă provoacă dureri de cap severe, care pot fi declanșate de o serie de alți factori, printre care modificările hormonale, alimentele, stresul și schimbările de mediu. La rândul lor, migrenele declanșează și alte simptome, cum ar fi durerile care apar doar într-o parte a capului, greață și vărsături.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.