Sfatul medicului
30 accesări 16 Noiembrie 2022 0 comentarii

Fructele uscate conțin vitamine și minerale din belșug

Fructele sunt necesare într-un regim alimentar corect, datorită aportului bogat de fibre, vitamine și antioxidanți, pe lângă fitonutrienții atât de importanți sănătății. Iarna, însă, varietatea fructelor de sezon scade, de aceea o variantă bună de a suplimenta cantitatea de fibre zilnică necesară sunt fructele uscate. Potrivit doc.ro, acestea sunt obținute prin eliminarea conținutului de apă prin deshidratare naturală (uscarea la soare) sau cu ajutorul unor sisteme speciale de deshidratare rapidă. Acestea sunt o alternativă excelentă pentru gustări și pentru suplimentarea aportului de fibre pe timpul iernii, precum și o sursă constantă de vitamine și antioxidanți.


De exemplu, prunele, caisele, stafidele, curmalele și merișoarele sunt câteva exemple de fructe uscate des întâlnite în comerț care conțin vitamine și minerale din belșug, precum vitaminele A și E, magneziu, fier, calciu, fosfor, potasiu. Alături de beneficiile nutriționale, fructele uscate sunt foarte convenabile deoarece pot fi adăugate cu ușurință în diverse feluri de mâncare, precum iaurtul cu cereale, salate și chiar în mâncăruri gătite. Astfel, ele pot fi o opțiune potrivită pentru persoanele care nu consumă fructe în mod regulat. Nu în ultimul rând, aportul de fibre este foarte important, mai ales pentru persoanele care își doresc o talie subțire. Pentru un tract intestinal sănătos și cât mai puțină grăsime la nivel abdominal, este indicat să consumați zece grame de fibre solubile pe zi, iar fructele uscate sunt o sursă excelentă de fibre solubile și insolubile (responsabile pentru un tranzit ușor).

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.