Nutriţie
257 accesări 07 Februarie 2019 0 comentarii

Fructele uscate, sănătate din plin

Beneficiile nutriţionale ale fructelor sunt bine cunoscute, iar porţia recomandată este de două fructe pe zi. În timp ce fructele proaspete se găsesc în funcţie de sezon, cele uscate oferă o soluţie convenabilă oricând.

Cele mai bune fructe uscate ca valoare nutriţională sunt smochinele, caisele, prunele şi piersicile, în timp ce la polul opus se află merele, perele şi bananele.

Fitday.com a făcut o listă cu cele mai sănătoase fructe uscate. O porţie de fructe este socotită la o jumătate de ceaşcă.

Piersicile: o porţie, adică jumătate de ceaşcă, conţine 191 de calorii; 6.5 grame de fibre; 34% din necesarul de vitamina A, 18% din necesarul de fier, dar şi potasiu, cupru şi niacin.

Merele; jumătate de ceaşcă conţine 104 calorii; 3.5 grame.

Caisele: jumătate de ceaşcă conţine 156 de calorii; 4.5 grame; 47% din necesarul zilnic de vitamina A, potasiu, vitamina E şi cupru.

Prunele: jumătate de ceaşcă conţine 223 de calorii, 0 grame de fibre, 2.5 grame de proteine şi 13% din necesarul zilnic de fier.

Smochine: jumătate de ceaşcă conţine 185 calorii; 7.5 grame de fibre, calciu, magneziu, fier, potasiu.

Merişoare: jumătate de ceaşcă conţine 185 de calorii; 3 grame de fibre, fitonutrienţi.

Stafide: jumătate de ceaşcă conţine 217 calorii; 2.5 grame de fibre; 2 grame de proteine, potasiu şi magneziu.

Pere uscate: jumătate de ceaşcă conţine 236 de calorii; 7 grame de fibre, vitamina C, fier, vitamina K, cupru.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.