15 Ianuarie 2021
266 accesări
0 comentarii

Folosiţi busuiocul în bucătărie? Dacă nu, ar trebui să începeți să o faceți. De ce? Pentru că acesta este eficient pentru întreg sistemul imunitar, deoarece distruge bacteriile care permit dezvoltarea infecţiilor virale, a răcelilor, a gripei şi a herpesului. Specialiștii spun că frunzele de busuioc, împreună cu ghimbirul şi mierea de albine pot reprezenta un remediu eficient pentru tuse, bronşită, gripă şi răceală. Pentru durerile în gât este foarte eficient ceaiul din frunze de busuioc.

De asemenea, frunzele de busuioc uscate, sub formă de pudră pot fi folosite pentru curăţarea dinţilor. Acestea ajută la menţinerea sănătăţii gingiilor, împrospătează respiraţia, combat durerile de dinţi şi distrug 99% din germenii şi bacteriile din gură. Dacă vă simţiţi balonaţi sau aveţi crampe la stomac este bine să ştiţi că o cană cu ceai de busuioc sau câteva frunze proaspete pot rezolva problemele digestive.

Totodată, busuiocul este bogat în carotenoizi, precum betacaroten, care protejează celulele de efectele negative ale radicalilor liberi şi previne procesul de oxidare a colesterolului pe vasele de sânge. Astfel, busuiocul reduce riscul de ateroscleroză şi atac de cord. În plus, datorită conţinutului de magneziu, busuiocul este recomandat în menţinerea sănătăţii cardiovasculare prin relaxarea muşchilor şi a vaselor de sânge, îmbunătăţind circulaţia sângelui.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU