Remedii naturiste
147 accesări 12 August 2019 0 comentarii

Frunzele de guava, indicate pentru podoaba capilară

Părul este important atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Este adevărat, bărbaţii sunt mai predispuşi spre a-şi pierde podoaba capilară, dar nici femeile nu sunt ocolite de această problemă.

„Subţierea firului de păr şi căderea acestuia sunt destul de frecvente în rândul doamnelor, iar acest lucru se întâmplă dintr-o mulţime de motive: stresul, sarcina, pierderea în greutate, menopauza sau probleme de sănătate mai grave”, este de părere dr. Rodica Iftene, medic specialist dermatolog.

Ea spune că părul poate fi tratat şi cu remedii naturale, nu doar cu loţiunile care se găsesc în farmacii. Ca urmare, luaţi câteva frunze de guava, acestea fiind o sursă excelentă de vitamina B, esenţială pentru sănătatea părului. Trebuie doar să puneţi o mână de frunze de guava într-un litru de apă şi să le fierbeţi timp de 20 de minute. Lăsaţi amestecul la răcit, apoi masaţi scalpul uşor. Lăsaţi mixtura pe cap câteva ore, după care clătiţi foarte bine. După câteva şedinte veţi observa cum părul nu vă mai cade, recăpătându-şi aspectul de odinoară.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.