12 Februarie 2021
444 accesări
0 comentarii

Loboda ar trebui să nu ne lipsească din meniu, atunci când o găsiţi la piaţă. De ce? Specialiștii spun că nuanța ei intensă indică, în primul rând, prezența antioxidanților. Apoi, loboda conţine foarte mult fier, apropiindu-se ca valori de spanac, atât de cunoscut pentru acest aport adus sănătăţii. Frunzele roşii conţin, de asemenea, mult magneziu şi potasiu, importante pentru inimă şi sistemul muscular.

Dr. Miruna Babotă spune că antocianinele şi fenolii din frunzele de lobodă întăresc sistemul imunitar, previn îmbătrânirea înainte de vreme, ajută buna funcţionare a creierului şi combat celulele canceroase.

Loboda ne bucură, în același timp, cu multă vitamina C şi cu prezenţa vitaminei K, cea care ajută la diminuarea riscului de accident vascular.

Cataplasmele aplicate peste răni sau infecţii ale pielii grăbesc vindecarea prin regenerarea celulelor. Extrem de utilă pentru combaterea asteniei de primăvară, planta este detoxifiantă, purifică sângele şi-l alimentează cu fier.

În plus, conţinutul ridicat de fibre este foarte important în combaterea constipaţiei şi a problemelor digestive. Ceea ce este important de reţinut este că, pentru a beneficia de toate aceste vitamine, săruri minerale şi antioxidanţi, trebuie să ne obişnuim să consumăm lobodă crudă, tăiată şi condimentată, adăugată în orice salată obișnuită de primăvară.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU