Sfatul medicului
130 accesări 28 Iunie 2020 0 comentarii

Fumatul pasiv, uneori mai nociv decât fumatul normal

Chiar dacă nu fumaţi, dar staţi în preajma unor oameni care pufăie ţigară de la ţigară, riscaţi să vă fie afectată sănătatea. Fumatul pasiv implică un risc de boli cardiace care reprezintă aproape jumătate din cel pentru o persoană care fumează 20 de ţigarete pe zi, sunt de părere specialiştii.

Chiar şi micile cantităţi de fum de tutun pot avea un efect imediat asupra coagulării şi formării obstrucţiilor arterelor, precum şi efecte pe termen lung în dezvoltarea arterosclerozei, toţi fiind factori importanţi în bolile cardiace. Expunerea la fum de ţigară a copilului, datorită părinţilor care fumează, poate produce boli grave: boli ale tractului respirator inferior la sugar şi copii, riscul fiind cu atât mai mare dacă mama este fumătoare, boli ale urechii medii la copii, inclusiv otite medii acute şi recurente, şi otite medii seroase cronice, tuse, expectoraţie, dispnee la copiii de vârstă şcolară.

Fumatul pasiv poate reprezenta şi debutul bronşitelor astmatiforme la copiii mici, după cum se arată în cel mai recent studiu al Ministerului Sănătăţii. De altfel, bolile cardiace reprezintă cauza de mortalitate cea mai răspândită în UE, atât în rândul fumătorilor, cât şi al nefumătorilor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.