Sfatul medicului
868 accesări 13 Februarie 2018 0 comentarii

Gemeni identici sau fraternali? Care sunt diferențele

Sentimentele pe care o mamă le trăieşte atunci când află că va avea un copil este minunat, dar când aceasta este informată de medic că va aduce pe lume doi îngeraşi, emoțiile sunt de nedescris.

Tocmai de aceea, viitoarele mămici trebuie să ştie, din timp, că atunci când vor avea gemeni trebuie să se aştepte fie ca aceştia să fie identici, fie fraternali (nu au trăsături identice şi pot fi de sexe diferite).

Gemenii identici se formează atunci când un singur ovul este fertilizat de spermatozoizi diferiţi. Gemenii fraternali, în schimb, se formează când două ovule diferite sunt fertilizate de spermatozoizi diferiţi, în cadrul aceleiaşi sarcini. Astfel, după fertilizare se vor dezvolta două placente diferite, pentru fiecare dintre cei doi feţi. La ora actuală, există o frecvenţă a apariţiei gemenilor fraternali, ca urmare a multiplelor tratamente de fertilitate care au loc în urma tehnicilor de reproducere umană asistată la care apelează cuplurile.

„Naşterile gemelare reprezintă aproximativ 3% din numărul naşterilor înregistrate. Fraţii gemeni sunt cu adevărat deosebiţi, aceştia dezvoltând o legătură strânsă încă din pântecul mamei. Ultimii gemeni au venit pe lume, săptămâna trecută, dintr-o sarcină gemelară ajunsă la 37 de săptămâni, deoarece, cei mai mulți se nasc prematuri. Spitalul nostru este singurul spital privat din Constanţa care, alături de Spitalul Judeţean, îngrijeşte nou-născuţii prematuri. Din 2009 până acum, au fost îngrijiţi cu succes peste 600 de copii născuţi înainte de termen. Dotările şi o echipă medicală competentă fac posibile rezultate de excepţie în Terapia Intensivă Neonatală, nefiind necesar transferul în alte unităţi medicale din motive de prematuritate”, au declarat reprezentanţii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”.

Pentru detalii, apelaţi numărul de telefon al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Euromaterna, 0241.605.555.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.