Sfatul medicului
670 accesări 15 Martie 2018 0 comentarii

Germenii rezistă la antibiotice tot mai puternice din cauza noastră

De foarte multe ori, copilaşii au diferite dureri, iar părinţii nu ştiu unde să mai apeleze sau ce să mai facă, numai pentru a-i scăpa de suferinţă. Totuşi, adulţii trebuie să fie foarte atenţi la problemele celor mici, mai ales că foarte mulţi sunt tentaţi să le dea antibiotice pentru orice afecţiune. De ce? Pentru că în România, la acest moment, construim super-microbii viitorului, învăţând germenii să se obişnuiască, să devină rezistenţi.

„Îi antrenăm cu bună ştiinţă să facă faţă la antibiotice din clase din ce în ce mai puternice. Folosind în mod eronat antibioticele pentru boli virale vom favoriza dezvoltarea la nivelul florei intestinale a unor enterobacterii din ce în ce mai rezistente, iar acestea vor oferi «meditaţii» gratuite pentru patogenii care ne vor vizita în viitor corpul slăbit de o nouă boală. Părinţii trebuie să înţeleagă că este foarte puţin probabil să fie necesar antibioticul într-o infecţie faringiană”, a declarat dr. Mihai Craiu, pediatru.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.