Sfatul medicului
134 accesări 09 Noiembrie 2018 0 comentarii

Gestul care poate salva vieţi. Campanie de donare de sânge, la Medgidia

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța, împreună cu Primăria Municipiului Medgidia și Spitalul Municipal Medgidia, organizează, sâmbătă, 10 noiembrie, între orele 8.30 - 13.30, o nouă acțiune de donare de sânge. Potrivit dr. Alina Mirella Dobrotă, șeful CRTS, au capacitatea de a dona persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg și care nu au avut niciodată hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă.

Persoanele care au peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie și o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau afecțiuni neurologice. Ca bonus, constănțenii care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de șapte tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi scutire în cazul elevilor, studenților și militarilor.

La toate acestea se adaugă decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.