Nutriţie
132 accesări 06 Aprilie 2021 0 comentarii

Ghimbirul contribuie la ameliorarea crampelor menstruale

Puţine femei ştiu că proprietăţile antiinflamatoare şi antispastice ale rădăcinii de ghimbir pot contribui la ameliorarea crampelor menstruale. Acestea sunt foarte frecvente la femei, manifestându-se prin dureri extrem de puternice la nivelul abdomenului inferior înainte şi în timpul perioadei menstruale. Dismenoreea este legată de modificările hormonale care apar în uter după ciclul ovulaţiei și este adesea însoţită de alte simptome, cum ar fi disconfortul fizic, proasta dispoziţie şi, uneori, febra, deoarece conţine ingrediente active ce acţionează ca analgezice şi antiinflamatoare. Medicii şi oamenii de ştiinţă recomandă, de asemenea, ghimbirul pentru a ajuta la calmarea greţurilor şi îmbunătăţirea digestiei.

Cum spuneam, ghimbirul este util şi pentru a ajuta la ameliorarea durerii legate de crampele menstruale, deoarece are un efect antispastic. În ghimbir există o cantitate ridicată de gingerol care este un compus bioactiv ce conferă proprietăţi importante. Într-un studiu privind efectele ghimbirului asupra crampelor menstruale sau dismenoreei, 150 de femei au consumat zilnic un gram de pudră de ghimbir în primele trei zile ale perioadei menstruale. În cele din urmă, cercetătorii au ajuns la concluzia că acest condiment a scăzut durerea într-un mod similar cu unele medicamente. Specialiştii spun că cel mai bun mod de a profita de ghimbir pentru crampele menstruale este de a infuza rădăcina proaspătă în apă fierbinte. Desigur, puteţi amesteca ghimbirul şi în smoothie-uri, sucuri şi alte băuturi sau alimente.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.