Sfatul medicului
73 accesări 06 Februarie 2019 0 comentarii

Ghimbirul stimulează circulația sângelui. Cum se folosește

Poate nu știți, dar ghimbirul este recomandat în foarte multe afecțiuni. Spre exemplu, el este un antioxidant puternic și vă ajută la eliminarea petelor și a cicatricilor. Așa că, amestecați o cantitate mică de ghimbir proaspăt ras cu niște gheață pisată și aplicați mixtura, o dată pe săptămână, pe zonele afectate.

Datorită proprietăților anti-inflamatorii, ajută pielea să se calmeze, stimulând în același timp circulația sângelui. Ca urmare, persoanele care au eczeme, ar trebui să folosească câteva picături de ulei de ghimbir pe zonele afectate, fiind extrem de liniștitor.

De asemenea, datorită proprietăților septice, ghimbirul ajută în lupta contra ciupercilor care cauzează mătreață. Totodată, el este indicat pentru oprirea căderii părului, întrucât este un ingredient important în multe produse cosmetice pentru păr, și asta datorită combinației sale de uleiuri volatile și antioxidanți. Se amestecă ghimbir ras și apă într-o sticlă cu pulverizator și se aplică direct pe scalp. Acest lucru va stimula fluxul sanguin la nivelul foliculilor de păr și va stimula creșterea părului mai gros.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.