Sfatul medicului
281 accesări 23 Aprilie 2019 0 comentarii

Ghimbirul stimulează creşterea părului

În ultimii ani, am aflat că ghimbirul este indicat pentru tratarea diferitelor boli, dar mulţi oameni nu ştiu că el este recomandat şi atunci când vine vorba despre frumuseţe.

Ghimbirul este un puternic antioxidant, de aceea luptă contra petelor şi cicatricilor. Ca urmare, amestecaţi o cantitate mică de ghimbir proaspăt ras cu nişte gheaţă pisată şi aplicaţi-o o dată pe săptămână pe zonele afectate. Datorită proprietăţilor anti-inflamatorii, aceasta va ajuta pielea să se calmeze, stimulând în acelaşi timp circulaţia sângelui. În plus, persoanele care au eczeme, ar trebui să folosească câteva picături de ulei de ghimbir pe zonele afectate, fiind extrem de liniştitor.

De asemenea, datorită proprietăţilor septice, ghimbirul ajută în lupta contra ciupercilor care cauzează mătreaţă. Amestecaţi ghimbirul ras cu apa, puneţi-le într-o sticlă cu pulverizator şi aplicaţi direct pe scalp mixtura.

„Această rădăcină binefăcătoare este o soluţie excelentă şi pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii, de pe faţă şi corp. În acelaşi timp, el este indicat şi pentru oprirea căderii părului, pentru că este un ingredient cheie în multe produse cosmetice pentru păr şi asta datorită mixului său de uleiuri volatile şi antioxidanţi. Se amestecă ghimbir ras şi apă într-o sticlă cu pulverizator şi se aplică direct pe scalp. Acest lucru va stimula fluxul sanguin la nivelul foliculilor de păr şi va stimula creşterea părului mai gros”, a declarat dr. Elena Petrescu, medic specialist dermatolog.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.