Sursa foto Your Md

Sursa foto Your Md
23 Septembrie 2020
575 accesări
0 comentarii

De cele mai multe ori, bolile de fiere sunt mai des întâlnite la femei, decât la bărbaţi, dar cu toate că sunt extrem de deranjante, de obicei nu sunt grave. Există, însă, o confuzie între colecist, care este un organ, o pungă şi bilă sau fierea, care este conţinutul lichid al colecistului. Ca urmare, deseori, oamenii spun că suferă de bilă, când de fapt suferă de o boală de colecist.

Potrivit dr. Ema Leu, bolile colecistului vă pot împiedica să mâncaţi multe alimente, dar de obicei aceasta nu se însoţeşte şi de scădere în greutate. În acelaşi timp, greaţa şi senzaţia de vomă nu le sunt deloc străine persoanelor care suferă de afecţiuni ale fierii. „De regulă, acestea sunt provocate de consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi, de mâncarea procesată, precum chipsurile, dar şi de prăjeli. Deşi au existat o serie de discuţii pe această temă, condimentele nu provoacă crize de fiere, aşa că ardeiul iute, turmericul, usturoiul şi ghimbirul nu sunt contraindicate persoanelor care suferă de afecţiuni ale bilei”, a explicat medicul.

Uneori, a subliniat specialistul, problemele fierii se manifestă prin balonare şi indigestie, dar acestea pot fi combătute cu ajutorul unor suplimente naturale, precum cărbunii digestivi. Totodată, grăsimile sunt cei mai importanţi factori care favorizează apariţia problemelor bilei sau care le stimulează pe cele deja existente. Dacă acest organ suferă de anumite afecţiuni, digerarea grăsimilor este anevoioasă.

Cei care suferă de afecţiuni ale bilei acuză adesea dureri insuportabile în partea superioară a abdomenului, pe partea dreaptă. Acestea pot iradia uneori şi către umeri. Pentru a evita apariţia acestui simptom, ar trebui să fiţi foarte atentă la alimentaţie, să consumaţi cât mai puţine grăsimi saturate şi procesate şi cât mai puţine prăjeli.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU