08 Februarie 2021
679 accesări
0 comentarii

Viitoarele mămici sunt sfătuite să fie foarte atente pe timpul sarcinii, pentru a evita infectarea cu Covid-19, ca și alte persoane. Ele se pot proteja prin spălarea frecventă a mâinilor cu o soluție pe bază de alcool sau apă și săpun, păstrarea distanței față de ceilalți și evitarea spațiilor aglomerate, precum și purtarea unei măști. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății susțin că femeile gravide care sunt mai în vârstă, supraponderale și au afecțiuni medicale preexistente, cum ar fi hipertensiunea și diabetul zaharat, trebuie să aibă o grijă sporită. Ca urmare, este important să ia măsuri de precauție pentru a se proteja împotriva acestui virus și să raporteze posibilele simptome (inclusiv febră, tuse sau dificultăți de respirație) medicului de familie.

De asemenea, toate femeile însărcinate, inclusiv cele cu infecții confirmate sau suspectate de Covid-19 și nou-născuții acestora, au dreptul la îngrijiri în timpul și după naștere, inclusiv îngrijiri de sănătate mintală.

La acest moment, nu se știe încă dacă o femeie însărcinată, cu Covid-19 poate transmite virusul la făt. În plus, mamele trebuie să continue să-și alăpteze nou-născutul, chiar dacă sunt infectate cu noul coronavirus sau suspecte de a fi infectate, deoarece virusul nu se transmite prin laptele matern. În același timp, mamelor cu simptome de Covid-19 li se recomandă să poarte o mască medicală, în timpul oricărui contact cu copilul și să se spele pe mâini înainte și după ce vin în contact cu nou-născutul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU